Дадохме старт на морски лагер “Училището има смисъл” 2019 в село Кранево

 

За трета поредна година, организираме заключителен морски лагер за учениците от Програма „Училището има смисъл“.  В продължение на пет дни, изпълнени с разнообразни дейности и забавления, децата имат възможност да се опознаят, да споделят своите впечатления от Програмата и професиите, които са открили.

Училищата, които преминаха през  Програмата през изминалата учебна 2018-2019 и намериха сили и мотивация да свържат училището с външния свят в полза на децата са: ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, с. Езерче, СУ „Отец Паисий“, с. Медковец, ОУ “Н.Й.Вапцаров”, с. Селановци, ОУ “Васил Левски”, гр. Белене, ОУ „Христофор Никифоров“; гр. Ловеч.

Като базова организация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, избрахме 17, студенти и докторанти, доброволци да се включат в тазгодишния летен лагер. Заедно с тях разработихме пъстра програма от дейности за децата и проведохме тридневна подготовка, за да се почувстват уверени и знаещи в работата си с учениците и бъдещите им колеги – учителите.

Програма „С поглед в бъдещето – Училището има смисъл“ е една от нашите най-амбициозни каузи, която има за цел да накара училището отново да придобие смисъл в очите на децата. В партньорство с учители, професионалисти, ментори и родители търсим подходи към децата, които да им помогнат да открият своето вдъхновение и път в живота.

Как преминава лагерът, постиженията на децата и техните забавления можете да следите на нашата Фейсбук страница, където нашите стажант блогъри и фотографи документират преживяванията на своите съученици и на всички нас.

Тази година детският лагер бе подкрепен от Мисия Гора 2019, инициатива на Cargo Planet и партньорите им от Фондация ЕкоОбщност, в която благотворително се включиха отборите на SOHO SofiaKPMG IT Service OOD, Unitex Lex, Merck Group и  Cargo Planet.

2020-02-25T15:05:10+00:00